slogan
NA TELEFONONI 832-288-2727
Build & Design
Zyrë Avokatie që Ofron Këshillim dhe Ekspertizë Ligjore në Fushën e Imigracionit

Sepse të Drejtat e Imigrantëve Janë të Drejta të Njeriut

Olsa Alikaj-Cano
Avokate Drejtuese

best-femail-immigration-lawyer

KONTAKTI

Tel: 832-288-2727
E-mail: Olsa@canoimmigration.com

PRAKTIKA LIGJORE

 • Ligji i Imigracionit
 • Proçedura Gjyqësore Federale

ARSIMI

 • Çertifikatë Specializimi mbi Ligjin e Imigracionit dhe Kombësisë nga Bordi i Specializimit Ligjor për Shtetin e Teksas-it 
 • Doktore e Jurisprudencës Fakulteti i Drejtësisë në Universitetin e Houston-it, në Teksas
 • Diplomë e Lartë Nderi në Fushën e Shkencave Politike dhe në Fushën e Linguistikës nga Universiteti i Teksas-it në El Paso

PRANIMET NË GJYKATA

 • Gjykata e Lartë në SHBA
 • Gjykata e Lartë e Shtetit të Teksas-it
 • Gjykata e Apelit në SHBA për Qarkun e Pestë
 • Gjykata Federale në SHBA për Qarkun Jugor të Teksas-it

ORGANIZATAT PROFESIONALE

 • Shoqata Amerikane e Avokatëve të Imigracionit 
 • Shoqata e Avokatëve të Imigracionit në Teksas
  • Anëtare e Komisionit Ekzekutiv 
 • Seksioni i së Drejtës Ndërkombëtare të Avokatëve të Shtetit – Anëtare
 • Shoqata Ndërkombëtare e Avokatëve 
  • Instituti Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut – Anëtare
 • Shoqata Shqiptaro Amerikane e Houston-it – Anëtare
 • UNICEF USA, Rajoni Jugperëndimor – Anëtare e Bordit Ekzekutiv 
 • Këshilli i Çështjeve Botërore të Houston-it – Anëtare

Olsa Alikaj-Cano është Themeluesja dhe Avokatja Drejtuese e Zyrës së Avokatisë Cano Immigration, PLLC. Ajo praktikon ekskluzivisht në fushën e imigracionit dhe mban një Çertificatë Speciale për Ligjin e Imigracionit nga Bordi i Specializimit Ligjor në Shetin e Teksas-it. 

Avokatja Alikaj-Cano është veçanërisht krenare për prejardhjen e saj nga Shqipëria.  Ajo lindi dhe u rrit në një qytet të vogël, në Librazhd, ku mbaroi shkollën 8-vjecare dhe ku mbi te gjitha iu dedikua me pasion mësimit të gjuhës Angleze që e vogël.  Më vonë ajo mbaroi me rezultate të shkëlqyera Shkollën e Mesme të Gjuhëve të Huaja “Asim Vokshi” në Tiranë, Shqipëri dhe më pas vazhdoi edukimin e saj të lartë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.  Ajo ndoqi Universitetin e Teksas-it në El Paso duke u diplomuar me Diplomë të Lartë Nderi në Shkenca Politike dhe Linguistikë. E apasionuar për ligjin dhe të drejtat ndërkombëtare të njeriut ajo më vonë vazhdoi Fakultetin Juridik të Universitetit të Houston-it ku shërbeu si avokate studente në Qëndrën e Imigracionit të Universitetit. 

Para themelimit të Zyrës së saj të Avokatisë, Znj. Alikaj-Cano punoi si Avokate Drejtuese dhe drejtoi me sukses ekipin juridik në një nga Firmat më të mëdha të imigracionit në Amerike, Foster LLP.  E njohur si një nga Super Avokatet e Teksas-it për shumë vite, ajo e ka përqëndruar praktikën e saj kryesisht në çështjet e Imigracionit Familjar, çështjet e Azilit dhe veçanërisht në çështjet që përfshijnë Gjyqe Federale si dhe mbrojtjen e imigrantëve dhe familjeve të tyre kundra deportimit. 

Olsa Alikaj-Cano është e liçensuar që të përfaqësojë klientët e saj në të gjitha instancat gjyqësore deri në Gjykatën e Lartë të Shteteve të Bashkuara. 

Dedikimi i saj për të mbrojtur të drejtat e imigrantëve nuk duket vetëm brënda gjykatave por edhe në orgaizatat humanitare që ajo mbështet. Një aspekt shumë i rëndësishëm në punën e saj është dhe ndihma ligjore falas që ajo u ofron nënave dhe fëmijëve të braktisur që vijnë në kufij të SHBA-së dhe që kërkojnë Azil dhe një jetë më të mirë. 

E njohur për përkushtimin e saj, në vitin 2016 Avokatja Alikaj-Cano u ftua nga Kryetari i Bashkisë së Houston-it për të qënë pjesëtare e Këshillit Kundër Trafikimit Njerëzor në Houston,Teksas, një çështje që ajo e ka tepër pasion. Ajo mbështet punën e UNICEF-it për fëmijët në të gjithë botën dhe përqëndrimi i përpjekjeve të saj është në programet për të ndihmuar fëmijët imigrantë. 

Avokatja Alikaj-Cano vazhdon të jetë anëtare aktive dhe ka mbajtur pozita drejtuese në Shoqatën Amerikane të Avokatëve dhe është gjithmonë e ftuar në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare si lektore në fushën imigracionit. 

Përkushtimi i saj për komunitetin e imigracionit e ka çuar atë në Uashington D.C., së bashku me avokatë të tjerë për të luftuar për të drejtat e imigrantëve kudo në botë. 

TITUJ E NDERE

 • Super Avokate e Teksas-it 2019, 2020, 2021
 • Gratë Më të Pregatitura në Fushën e Imigracionit 2018, 2019, 2020, 2021
 • Avokatet Më të Mira në Teksas   2018, 2019, 2020, 2021
 • Super Avokate e Teksas-it/Yll në Ngritje  2016, 2017, 2018
 • Këshilli i Houston-it Kundër Trafikimit të Njerëzve, Anëtare e Këshillit e ftuar nga Kryetari i Bashkisë së Houston-it 2016-2018
 • Avokate Falas për Qendrën e Drejtësisë Tahirih 
 • Avokate Falas për Kolegjin Falas të Avokatëve të Shtetit të Teksasit

GJUHËT

 • Shqip
 • Anglisht
 • Spanjisht

NA KONTAKTONI

 • Hidden

Cano Immigration, PLLC.

Zyrë Avokatie qe Ofron Këshillim dhe Ekspertizë Ligjore në Fushën e Imigracionit

Për eksperiencën dhe ekspertizën tonë na kontaktoni në numrin: 832-288-2727 Ose plotësoni informacionin në të majtën tuaj.

BASHKЁPUNIMI YNЁ ME SHOQATA HUMANITARE PЁR IMIGRANTЁT

Ekipi ynë ligjor ka pasion të veçantë punën humanitare për imigrantët refugjatë, ata që i largohen persekutimit, luftërave dhe terrorit dhe që kalojnë disa nga vështirësitë më të jashtëzakonshme që ekzistojnë.

Ne dedikojmë shumë orë falas dhe bëjmë një punë të pandalshme sidomos për fëmijët e braktisur dhe gratë e abuzuara që vijnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në kërkim të një jete më të mirë. Gjithashtu ne mbështesim shumë shoqata humanitare që ndihmojnë imigrantët, jo vetëm me këshillime ligjore dhe përfaqësim falas të imigrantëve nëpër gjykatat e imigracionit, por edhe me ndihma të vazhdueshme monetare.

Për listën e organizatave që ne mbështesim shikoni më poshtë:

UNICEF www.unicefusa.org
Qëndra e Drejtësisë Tahirih http://www.tahirih.org
Fëmijët në Nevojë për Mbrojtje (KIND) https://supportkind.org/
Akademia e Ligjit të Imigracionit të Fëmijëve (CILA) (CILA) www.cilacademy.org
Këshilli Amerikan i Imigracionit (AIC) www.americanimmigrationcouncil.org
Për eksperiencën dhe ekspertizën tonë na kontaktoni në numrin: 832-288-2727 Ose plotësoni informacionin në të majtën tuaj.