slogan
NA TELEFONONI 832-288-2727
Build & Design
Zyrë Avokatie që Ofron Këshillim dhe Ekspertizë Ligjore në Fushën e Imigracionit

Sepse të Drejtat e Imigrantëve Janë të Drejta të Njeriut

DHS njofton regjistrimin e hapur për statusin e përkohshëm të mbrojtur për Birmaninë

Departamenti i Sigurisë Kombëtare publikoi një njoftim në Regjistrin Federal (FRN) që përcakton Burmën për Statusin e Mbrojtur të Përkohshëm (TPS) për 18 muaj, në fuqi nga data 25 maj 2021, deri më 25 nëntor 2022. Sekretari i Sigurisë së Brendshme Alejandro N. Mayorkas paralajmëroi më parë në 12 Mars që Burma do të caktohej për TPS.

 

Përcaktimi i Birmanis për TPS lejon rreth 1,600 shtetas nga Burma (ose individë që nuk kanë kombësi të cilët banonin përherë në Burma) të cilët kanë qëndruar vazhdimisht në Shtetet e Bashkuara që nga 11 Marsi i vitit 2021, dhe kanë qëne vazhdimisht të pranishëm fizikisht në Shtetet e Bashkuara që nga 25 maji i vitit 2021, për të paraqitur aplikacionet fillestare për të marrë TPS. Aplikantët gjithashtu duhet të plotësojnë kërkesat e tjera të pranimit të TPS.

 

Individët që aplikojnë për TPS duhet të paraqesin një Formular fillestar I-821, Aplikimi për Statusin e Mbrojtur të Përkohshëm, gjatë periudhës fillestare të regjistrimit 180-ditor që zgjat nga data 25 maj deri më 22 nëntor të vitit 2021. Aplikantët gjithashtu kanë të drejtë të aplikojnë për Kartë Identiteti/Patentë Makine të  lidhur me Dokumentet e Autorizimit të Punësimit (EADs) si dhe  për autorizimin e udhëtimit.

By : Olsa Cano | May 31, 2021 | USCIS News

NA KONTAKTONI

  • Hidden

Cano Immigration, PLLC.

Zyrë Avokatie qe Ofron Këshillim dhe Ekspertizë Ligjore në Fushën e Imigracionit

Për eksperiencën dhe ekspertizën tonë na kontaktoni në numrin: 832-288-2727 Ose plotësoni informacionin në të majtën tuaj.

BASHKЁPUNIMI YNЁ ME SHOQATA HUMANITARE PЁR IMIGRANTЁT

Ekipi ynë ligjor ka pasion të veçantë punën humanitare për imigrantët refugjatë, ata që i largohen persekutimit, luftërave dhe terrorit dhe që kalojnë disa nga vështirësitë më të jashtëzakonshme që ekzistojnë.

Ne dedikojmë shumë orë falas dhe bëjmë një punë të pandalshme sidomos për fëmijët e braktisur dhe gratë e abuzuara që vijnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në kërkim të një jete më të mirë. Gjithashtu ne mbështesim shumë shoqata humanitare që ndihmojnë imigrantët, jo vetëm me këshillime ligjore dhe përfaqësim falas të imigrantëve nëpër gjykatat e imigracionit, por edhe me ndihma të vazhdueshme monetare.

Për listën e organizatave që ne mbështesim shikoni më poshtë:

UNICEF www.unicefusa.org
Qëndra e Drejtësisë Tahirih http://www.tahirih.org
Fëmijët në Nevojë për Mbrojtje (KIND) https://supportkind.org/
Akademia e Ligjit të Imigracionit të Fëmijëve (CILA) (CILA) www.cilacademy.org
Këshilli Amerikan i Imigracionit (AIC) www.americanimmigrationcouncil.org
Për eksperiencën dhe ekspertizën tonë na kontaktoni në numrin: 832-288-2727 Ose plotësoni informacionin në të majtën tuaj.