slogan
NA TELEFONONI 832-288-2727
Build & Design
Zyrë Avokatie që Ofron Këshillim dhe Ekspertizë Ligjore në Fushën e Imigracionit

Sepse të Drejtat e Imigrantëve Janë të Drejta të Njeriut

DHS dhe DOJ Publikojnë Njoftimin për Propozimin e sundimit të sundimit për ta bërë procesin e azilit më efikas e më të drejtë

Në një hap kyç drejt zbatimit të planit të Administratës për një sistem imigracioni të drejtë, të rregullt dhe njerëzor, Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) dhe Departamenti i Drejtësisë (DOJ) po publikojnë një njoftim për hartimin e sundimit të propozuar (NPRM) që do të ndryshoj rregulloret aktuale për të përmirësuar përpunimin e kërkesave për azil. Rregulli i propozuar do të lejojë, oficerët e azilit të Shërbimeve të Shtetësisë dhe Imigrimit të SHBA (USCIS) të dëgjojnë dhe vendosin kërkesat për azil, ndalimin e heqjes dhe mbrojtjen e Konventës Kundër Torturës (CAT) për individët që marrin një përcaktim pozitiv të besueshëm të frikës. Këto raste aktualisht u janë caktuar gjyqtarëve të imigracionit brenda Zyrës Ekzekutive të DD -së për Rishikimin e Imigracionit.

“Këto ndryshime të propozuara do të përmirësojnë ndjeshëm aftësinë e DHS dhe DOJ për të marrë në konsideratë më shpejt dhe me efikasitet kërkesat për azil të individëve në ose pranë kufirit, duke siguruar drejtësinë themelore,” tha Sekretari Alejandro N. Mayorkas. “Individët që kanë të drejtë do të marrin azil më shpejt, ndërsa ata që nuk kanë të drejtë do të hiqen shpejt nga shteti. Ne po ndërtojmë një sistem emigracioni që është krijuar për të siguruar procesin e duhur, respektimin e dinjitetit njerëzor dhe promovimin e barazisë. ”

“Sot shënon një hap përpara në përpjekjen tonë për ta bërë procesin e azilit më të drejtë dhe më të shpejtë,” tha Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland. “Ky rregull do të zvogëlojë ngarkesën e çështjeve në gjykatat tona të emigracionit dhe do të mbrojë të drejtat e atyre që ikin nga persekutimi dhe dhuna.”

Sistemi aktual për dëgjimin dhe gjykimin e kërkesave për azil në kufirin jugperëndimor ka kohë që ka nevojë për riparim. Për gati një dekadë, numri i kërkesave të tilla është rritur, dhe sistemi ka rezultuar i paaftë për të mbajtur ritmin, duke rezultuar në prapambetje të mëdha dhe vonesa shumëvjeçare në gjykim. Rregulli i propozuar synon të fillojë zëvendësimin e sistemit aktual me një sistem më të mirë dhe më efikas për të gjykuar kërkesat e mbrojtjes në mënyrë të drejtë dhe të shpejtë.

Sipas procesit të propozuar, një individ që ka një frikë të besueshme nga largimi do t’i referohet një oficeri të azilit të USCIS për një dëgjim mbi kërkesat e mbrojtjes. Zyrtari i azilit do të autorizohet të gjykojë në shkallën e parë kërkesat për azil, si dhe të drejtën për ndalimin ligjor të heqjes ose për ndalimin ose shtyrjen e largimit sipas Konventës Kundër Torturës. Në një rast të mohuar, individi mund të kërkojë rishikim administrativ  nga një gjykatës imigracioni në një proces të thjeshtë, me apel të mëtejshëm administrativ të disponueshëm përmes Bordit të Apelit të Imigrimit.

 

By : | September 1, 2021 | Uncategorized

USCIS Implements DHS Guidance on DACA

U.S. Citizenship and Immigration Services today provided guidance on how it will implement Acting Secretary of Homeland Security Chad Wolf’s July 28 memorandum (PDF) regarding the Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) policy.

Under USCIS’ implementing guidance (PDF, 1.7 MB), we will reject all initial DACA requests from aliens who have never previously received DACA and return all fees. The rejections will be without prejudice, meaning aliens will be able to reapply should USCIS begin accepting new requests in the future from aliens who never before received DACA. USCIS will continue to accept requests from aliens who had been granted DACA at any time in the past and will also accept requests for advance parole that are properly submitted to the address specified on the Direct Filing Addresses for Form I-131 webpage.

For approvable DACA renewal requests, USCIS will limit grants of deferred action and employment authorization under DACA to no more than one year, but will not rescind any currently valid two-year grants of DACA or associated employment authorization documents (EADs), unless USCIS terminates an alien’s DACA for failure to continue to meet the DACA criteria (see 2012 Memorandum), including failure to warrant a favorable exercise of prosecutorial discretion. USCIS will replace two-year EADs that are lost, stolen or damaged with the same facial two-year validity period assuming the EAD replacement application is otherwise approvable.

USCIS will generally reject requests received more than 150 days before the current grant of DACA expires. DACA recipients should file their renewal request between 150 and 120 days before their current grant of DACA expires.

USCIS will only grant advance parole for travel outside the United States to DACA recipients pursuant to the new guidance, which provides for a determination that parole of the alien is for urgent humanitarian reasons or significant public benefit in keeping with the governing statute. The agency will not rescind any previously granted advance parole documents unless there is another legal reason to do so. However, as has always been the case, parole into the United States is not guaranteed. In all cases, aliens are still subject to immigration inspection at a port-of-entry to determine whether they are eligible to come into the United States.

The determination whether to grant advance parole to an alien is entirely within the discretion of USCIS and must be made on a case-by-case basis. USCIS will review all the factors presented in individual cases before determining whether to approve advance parole for a DACA recipient based on the new guidance. Some examples of circumstances that may warrant approval include, but are not limited to, situations such as:

  • Travel to support the national security interests of the United States;
  • Travel to support U.S. federal law enforcement interests;
  • Travel to obtain life-sustaining medical treatment that is not otherwise available to the alien in the United States; or
  • Travel needed to support the immediate safety, wellbeing or care of an immediate relative, particularly minor children of the alien.

Even if a requestor establishes that their situation meets one of the examples above, USCIS may still deny the request for advance parole in discretion under the totality of the circumstances.

CAUTION: If you travel outside the United States on or after Aug. 15, 2012, without first receiving advance parole, your departure automatically terminates your deferred action under DACA.

By : | September 23, 2020 | Uncategorized

BASHKЁPUNIMI YNЁ ME SHOQATA HUMANITARE PЁR IMIGRANTЁT

Ekipi ynë ligjor ka pasion të veçantë punën humanitare për imigrantët refugjatë, ata që i largohen persekutimit, luftërave dhe terrorit dhe që kalojnë disa nga vështirësitë më të jashtëzakonshme që ekzistojnë.

Ne dedikojmë shumë orë falas dhe bëjmë një punë të pandalshme sidomos për fëmijët e braktisur dhe gratë e abuzuara që vijnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në kërkim të një jete më të mirë. Gjithashtu ne mbështesim shumë shoqata humanitare që ndihmojnë imigrantët, jo vetëm me këshillime ligjore dhe përfaqësim falas të imigrantëve nëpër gjykatat e imigracionit, por edhe me ndihma të vazhdueshme monetare.

Për listën e organizatave që ne mbështesim shikoni më poshtë:

UNICEF www.unicefusa.org
Qëndra e Drejtësisë Tahirih http://www.tahirih.org
Fëmijët në Nevojë për Mbrojtje (KIND) https://supportkind.org/
Akademia e Ligjit të Imigracionit të Fëmijëve (CILA) (CILA) www.cilacademy.org
Këshilli Amerikan i Imigracionit (AIC) www.americanimmigrationcouncil.org
Për eksperiencën dhe ekspertizën tonë na kontaktoni në numrin: 832-288-2727 Ose plotësoni informacionin në të majtën tuaj.